| Hana dne: 09.07.2010 (22:49) |
|
Zdravím ,bude se to nejak u pomníku upravovat a nebo to necháte v tomto stavu .
CHtělo by to nějak upravit aby to nedalo ostudu .
|
| Miroslav Keller dne: 09.07.2010 (12:33) |
|
Květiny u pomníku padlých. Nejdříve někdo asi před měsícem cca 20 zasazených sazenic ukradne (evidentně se někomu hodily na zahrádku) a nyní o minulém víkendu pro změnu někdo pár květin vytrhal (asi nám chtěl pomoci s údržbou , ale spletl si je s plevelem). Obec i tyto věci oznamuje policii, ale pokud nemáme po ruce důkazy nebo očité svědectví, tak se s námi nikdo od nich nechce moc bavit (je to pro ně jen papírování navíc bez výsledku). Pokud se nějakým zázrakem stane, že někdo přijde na úřad a řekne že něco viděl, tak zpravidla na policii obrátí (pokud tak neučiní ještě dřív než se na policii jede), protože se začne bát , aby se to nakonec neobrátilo proti němu. Pak si před policií připadáte jako zprominutím debil. Starosta, já, zastupitelé, zaměstnanci obce nemohou být vždy všude, aby se podobným věcem zabránilo. Bez spolupráce místních lidí se vandalství a podobným věcem zabránit nedá.
|
| Miroslav Keller dne: 09.07.2010 (12:21) |
|
Konečné vyúčtování rekonstrukce fary ještě neproběhlo, neboť firma Prostav dodělala poslední práce minulý týden a ještě neopustila a nepředala staveniště. Výše penále za nedodržení termínu je dána ve Smlouvě o dílo. Na co bude daná částka použita, o tom rozhodne zastupitelstvo na svém dalším zasedání.
|
| H.Borovský dne: 09.07.2010 (10:23) |
|
Já to pochopil velice dobře.Vám nejde o pomník padlých.Vám jde o starostu a OU.Vám jde o to,že můžete napadat lidi.Skoro to vypadá,že jste to vytrhala Vy.
|
| Alfonza dne: 08.07.2010 (22:39) |
|
Nebudu se s váma dohadovat. Hodíte se přesně do Činěvse. KECI, KECI, KECI... ach jo... kdo nechce pochopit - nepochopí...
|
| H.Borovský dne: 08.07.2010 (15:39) |
|
Hlášení má učinit ten,kdo na nepravost přišel.Když Vás někdo vykrade,nehlásí to OU ,ale Vy.Když vidím že je porušován zákon,mám to nahlásit a ne na OU,ale policii.V Činěvsi pokud vím nemáme obecního četníka.
|
| Alfonza dne: 08.07.2010 (14:00) |
|
Ano, samozřejmě je tomu tak. Ovšem ohlášení by zřejmě mělo být učiněno z OÚ a jak to tak znám - není tento vandalismus první - přejde se to, jako by nic. A to je to nejhorší, neboť poté si mohou takoví "dobráci" dovolit úplně vše...
|
| H.Borovský dne: 08.07.2010 (13:55) |
|
Dobrý den.Já s Alfonzou také souhlasím.Jen nerozumím tomu,že je to na starostovi.On tady kraluje?To bude vyšetřovat a trestat?Tortura a veřejná poprava?Co já vím,tak takové věci se hlásí orgánům činným v trestním řízení a je poviností každého trestné jednání nahlásit jim a ne starostovi.Možná jsem jen snílek,ale nikdo nám nepanuje.Nebo,a rád bych se mýlil,i takováto zavržení hodná věc může někomu posloužit k osobním výpadům,proti představitelům obce.H.Borovský
|
| Sára dne: 07.07.2010 (16:09) |
|
Zdravím ,tak tentokrát musím s Alfonzou souhlasit,měli to moc hezky zasazené a ted taková škoda .Opravdu by se tento člověk který to vytahal měl potrestat .A na jeho náklady by se to mělo zrekonstrulovat.S pozdravem Sára
|
| Alfonza dne: 06.07.2010 (22:17) |
|
Tak to snad není možné!!! Komu vadí zasázené kytky u pomníku padlých??? Co jste to tady za čuňata??? Pane starosto je to na VÁS. Mělo by se řádně prošetřit a hlavně potrestat. Fuj, kdo to udělal - styď se, jsi zrůda...
|
| Mája dne: 06.07.2010 (13:18) |
|
Zajímalo by mě,kolik peněz dostala obec od firmy ,která opravovala faru ,za pozdní předání stavby a na co budou tyto peníze použity.Díky Mája.
|
| Hanka dne: 02.07.2010 (06:32) |
|
Pro p. Havlíčka - kdyby to vše bylo tak jak píšete, byl by ideál...bohužel tomu tak není a v Činěvsi je tomu na 100%. Obecní úřad si drží stále stejní lidé a nemají potřebu mezi sebe kohokoliv pouštět. V tom je veliká chyba. Podporu samozřejmě mají, neboť rodinky jsou různě propojené
. Chtělo by to změnu a jistě se najde několik lidí typu pana Karla, kteří by rádi pracovali a podíleli se na dobré věci...
|
| K.Havlíček dne: 01.07.2010 (16:41) |
|
Paní Dano,o názvu obce se dovíte v knize Královoměstecko,verzí je několik. K.Havlíček
|
| K.Havlíček dne: 01.07.2010 (16:37) |
|
Vážený pane Karle,mám dojem,že lidi se nedělí na staré struktury"vaše komunysty" ale na lidi dobré a špatné a pak nezáleží,ke které straně patří.Kdybychom se toho drželi,bylo by nám všem lépe.Na to,abyste se mohl podílet na lepších zítřkách obce nepotřebujete stranu ale chut´ , čas a dostatek energie pro obec něco udělat. K.Havlíček
|
| Karel dne: 01.07.2010 (00:00) |
|
Jsou tady v Činěvsi nějaké politické strany? Chtěl bych se někde angažovat a nechci s komunystama.Budou volby a chtělbych nějak nějak přispět.Snad tu nejsou jen staré struktůry.Nemam jinou možnost ,tak děkuju. Karel
|
| Dana dne: 28.06.2010 (16:49) |
|
Jak vznikl název vaší obce Číneves? Hledala jsem v historii obce, ale nenašla vysvětlení. Určitě to místní vědí. Děkuji Dana
|
| Miroslav Keller dne: 28.06.2010 (07:07) |
|
Dobrý den. Vítání občánků v naší obci ještě neproběhlo. Mělo by se konat přibližně jednou za rok, kdy budou přivítáni všichni noví občánci narození za určité předchozí období (rok, případně delší). Jakmile se vítání bude konat, bude o tom veřejnost včas informována. Odpadkové koše? Není nic jednoduššího, než aby jste navrhli, kde podle Vás koše chybí. Stávající koše jsou na zastávkách, u OÚ.
|
| Sára dne: 22.06.2010 (22:44) |
|
Zdravím,p.Mirku ,chtěla jsem se zeptat ,zda už v naší obci probíhá vítání občánku.
A ještě kdy budou přidány odpadkové koše. S pozdravem Sára
|
| Jan Blažek dne: 15.06.2010 (22:18) |
|
Tak aktuálně přidávám ještě jedno video od p. Černého a to z letošních čarodějnic. Mimochodem, předminulý víkend jsem byl na procházce u Zásadníku a byl jsem velmi mile překvapen hezkou úpravou okolí rybníka. Všem, kdo za tím stojí, tímto díky
|
| Činěmatograf dne: 14.06.2010 (22:54) |
|
Dobrý večer.Hezké video a díky za ně.Chtěl bych jen upozornit,že když si v sekci Foto video v záložce Video,kliknete na odkaz Činěmatograf,najdete tam videa ze všech LETOŠNÍCH akcí pořádaných v obci a mnoho dalších.Přejeme příjemnou zábavu.
|
| Sára dne: 14.06.2010 (18:30) |
|
Ahojky ,moc hezké video .S pozdravem Sára
|
| Jan Blažek dne: 14.06.2010 (17:56) |
|
Dobrý den. V sekci Foto a video, záložce Video je nově umístěno video z pouťové zábavy r. 2009.
|
| Miroslav Keller dne: 04.06.2010 (14:23) |
|
můj názor je jasný - demolice. Vzniklou parcelu by mohl vlastník prodat a někdo by si tam mohl postavit dům.Bohužel stavební úřad v Městci na to má jiný názor
Zatím vydal pouze rozhodnutí o zabezpečení stavby, aby "padající zdivo" neohrožovalo kolemjdoucí.
|
| Alfonza dne: 04.06.2010 (13:20) |
|
Názor - žádný - tady raději své názory nechat spát...
|
| Mája dne: 03.06.2010 (19:04) |
|
Jaký máte názor,nebo spíše jak to vidíte s domy naproti obecnímu úřadu?Vím,že to není majetek obecní,ale na ty zříceniny se nedá koukat.I když takovou střechu z bodláků taky jen tak někdo nemá.Aspoń v něčem budeme vyjímeční.
|
| Alfonza dne: 02.06.2010 (14:20) |
|
Prosím o zápis z jednání. Děkuji
|
| Miroslav Keller dne: 31.05.2010 (08:19) |
|
Zásadnický potok a Paroulkova zahrada. Zkusím dohledat v archivu, kdo a kdy ten rybník schválil - za předpokladu, když zjistím, z kterého roku tam ten rybníček je. K stavebním úpravám současného majitele se obec vyjadřovala na zasedání zastupitelstva dne 28.12.2009, č.j. 27/09, bod 9. A stejné vyjádření bylo předáno na Stavební úřad Městec Králové (Ing.Křížová), který stavební upravy povoloval. Lokalita "Skála" je využívána Obcí jako uložiště zeleného bioodpadu (tráva,listí). Případně se v dané lokalitě pálí roští a větve (za souhlasu HZS Středočeského kraje). Pro likvidaci dalších druhů odpadu jsou určeny vaše vlastní popelnice, sběrné nádoby na tříděný odpad rozmístěné v obci nebo po domluvě můžete využít místní sběrný dvůr (jeho otevření je vždy s předstihem oznámeno).
|
| K.Havlíček dne: 28.05.2010 (16:31) |
|
Zásadnický potok a "Paroulkova zahrada"-to vodní dílo je schváleno OU a dalšími orgány nebo je to černá stavba s tichým souhlasem obce?Co prostor bývalé skály?Je to legální skládka nebo jen pro OU?
|
| Miroslav Keller dne: 28.05.2010 (10:19) |
|
Parkoviště u hřbitova - počítalo se s tím že u hřbitova vznikne 5 parkovacích míst. 3 napravo od vrat na faru (ke stodolám) a dvě nalevo. Několik nabídek na realizaci parkovacího stání již bylo projednáváno na jednaní zastupitelstva obce, ale bylo odmítnuto pro "vysokou cenu". Takže se dá odpovědět, že o parkovišti u hřbitova se zatím jedná a nedokážu sdělit alespoň přibližné datum realizace. A proč na dotazy neodpovídá p.Sýkora. Zeptám se ho a odpověď zde uvedu. Pan Sýkora obecně není zastáncem tohoto moderního druhu komunikace (počítač,internet) - můj názor.
O diskuzi na stránkách je průběžně informován.
|
| Mája dne: 26.05.2010 (17:31) |
|
Dobrý den pane Mirku,plánujete zlepšení parkování u hřbitova?Bylo by na čase s tím něco udělat.A ještě mě zajímá ,proč neodpovídá na dotazy p.starosta?Děkuji M.
|
| Miroslav Keller dne: 10.05.2010 (16:02) |
|
Vámi uváděná částka 10.050,- Kč je chybná, příspěvek ze strany Úřadu práce je v jiné výši (přispívá na mzdu včetně ZP,SP a daně - včetně ZP a SP odváděného organizací). Výše příspěvku obce na mzdy pracovníků VPP je tím pádem pohyblivá, neboť závisí na pracovníky odvedené práci (množství hodin). Výši příspěvku obce určitě uvádět nebudu, neboť pak by se dala přibližně spočítat mzda zaměstnanců na VPP!!! Rozhodně se nejedná o částku, která by zruinovala obecní rozpočet.
|
| Fanda dne: 10.05.2010 (13:40) |
|
Zajimalo by mě, jakou částkou přispívá obec pro zaměstnance veřejně prospěšných prací.Když je zákonem daná částka 10050.
|
| Miroslav Keller dne: 10.05.2010 (10:16) |
|
Fara - termín dokončení vypršel 31.3.2010. Od té doby běží smluvní penále až do doby předání díla. Přesný termín předání není k dispozici.
|
| Miroslav Keller dne: 10.05.2010 (10:04) |
|
investované finanční prostředky s využitím dotací v roce 2009 : fara 90% dotace / 10% obec, retenční nádrž 90% dotace / 10% obec, renovace sloupu se sochou Panny Marie 50% dotace / 50 % obec, program péče o krajinu 100% dotace , hospodaření v lesích 100% dotace, zřízení pracoviště Czech point 85% dotace / 15 % obec
|
| Mája dne: 09.05.2010 (19:26) |
|
Pro p.Karla.Dotace je pouze určitá část peněz,zbytek jsou peníze obecní!
|
| K.Havlíček dne: 08.05.2010 (20:27) |
|
Můj dotaz se týká fary.Kdy bude konečný termín dokončení.pokud vím již dávno vypršel,kdo financuje práce v prodlouženém čase?Budou se opravovat další obecní budovy na př.OÚ-nebo ho necháte dále chátrat?Kdy konečně začnete zabydlíte DPS a budova bude sloužit účelu-t.j.bydlení starých lidí? K.Havlíček
|
| Karel dne: 08.05.2010 (13:58) |
|
Chtěl bych jen okomentovat příspěvky několika pisatelů na téma Fara.Nevím kdo a co o tom,že došlo k rekonstrukci fary víte,ale peníze nebyly z obecní pokladny,ale z dotace,o kterou se požádalo a ta byla schválena.Pana Sýkoru prosím nenapadejte,zasloužil se o několik důležitých věcí,které již v obci fungují.A není na místě ho dále kritizovat.Pak také,nevyřizujte si tu své osobní účty,nikoho to nezajímá a raději pište co by se mohlo a nebo mělo v obci změnit,ale samozřejě jen slušně.Děkuji Karel
|
| Janča dne: 08.05.2010 (13:44) |
|
Dobrý den všem,tedy moc jsem nechodím,ale jak vidím,je tu veselo.Už ale nechte té kritiky.Souhlasím s panem Mirkem,ohledně trávy a sekání.Je to opravdu "makačka"pořád chodit za sekačkou tam a zpět,vysypat koš a zase znova a ještě když je po dešti,tak se sekačka zacpe trávou a vy ji musíte( rukama)vyčistit ,tak jste zelená,mokrá no prostě hrůza.A jestli se to p.Hance nezdá,tak si může v okolí domu sekat sama a nebo přijít a dopoledne kosit.
A myslím,že jí ty "kecy"přejdou.
|
| Sára dne: 07.05.2010 (22:47) |
|
Ahojky ,tak to jsem moc ráda, že se o dětské hřiště začalo zajímat více lidí.
Už jsem myslela ,že o to nikdo nejeví zájem. s pozdravem Sára
|
| Mirka dne: 07.05.2010 (10:54) |
|
Ano Aleno, taky bych byla pro. Ve spodní části zahrady je velký prostor a vlastně i přístup by mohl být možný vraty směrem ke staré školce.
|
| Alena dne: 07.05.2010 (09:04) |
|
Zdravím, když to tu tak pročítám... nešlo by udělat to dětské hřiště na zahradě fary? Je tam velký pozemek, krásný klid... tam by to bylo fajn ne?
|
| Ludvík dne: 06.05.2010 (18:55) |
|
Nepřevtělila se Alfonza v Hanku? Už nechte toho kritizování a jestli se Vám něco nelíbí,tak můžete jít na zastupitelstvo,které je veřejné.Tam si to můžete vyříkat z očí do očí.S pozdravem Ludva.
|
| Sára dne: 06.05.2010 (16:49) |
|
Hanko,tak když mi máme růžové brýle ,tak vy jste asi slepá.Ta tráva která vstala, tak je většinou samá pampeliška. A je to i v jiních vesnicích .
s pozdravem Sára
|
| Miroslav Keller dne: 06.05.2010 (06:55) |
|
Nikdo netvrdí, že je momentálně ves kvalitně posekaná. Ale je dost velký rozdíl v tom, jestli udržujete malý dvorek doma nebo několik hektarů obecních ploch (navíc se dělá další práce okolo, neseká se jenom tráva). Aby se to dalo stíhat, tak se seká i za mokra, což zase znamená, že se nepodaří vysekat dokonale (proto ty pruhy trávy za sekačkou). Ale pořád je to lepší, než nechat trávu přerůst (pak se to seká s tím vybavením, co je, ještě hůř) a poslouchat pro změnu řeči "proč nesekáte". Vždy se najdě někdo , kdo bude s něčím nespokojený. "NENÍ ČLOVĚK TEN, ABY SE ZAVDĚČIL LIDEM VŠEM"
|
| Miroslav Keller dne: 06.05.2010 (06:49) |
|
Jakékoliv materiály týkající se rekonstrukce a budoucího provozu fary (a nejenom fary) jsou k dispozici k nahlédnutí v úředních hodinách na OÚ. Ve většině případů tyto materiály tvoří přílohu zápisů zastupitelstva.
|
| Hanka dne: 06.05.2010 (06:10) |
Máte asi růžové brýle nad "dobře" odvedenou prací. Když posekám trávu, musí to být vidět. Já když se podívám druhý den po sečení, vidím, jak pruhy trávy za sekačkou stojí, ale to je asi SPRÁVNĚ!!! Ale opět mi nebyla zodpovězena otázka na provoz fary. To by nemělo zůstávat bez povšimnutí. Sára píše o hřišti pro dětičky - možná by se mohly najít prostředky na financování - pokud by zde nebylo turecké hospodářství!!! Pan Sýkora by se měl zodpovídat občanům za profinancované prostředky (zbytečně).
|
| Sára dne: 05.05.2010 (21:56) |
|
Ahojky, i já si tu myslím že tu opravdu dělaj maximum .A vesnice je moc hezky posekaná ,a komu se to neíbí at si to jde skusit sám , má možnost se tu ukázat.
A doufám i vto že se vás tu zastane i Mirek Keller s pozdravem Sára
|
| Lojza dne: 05.05.2010 (18:21) |
|
Zdravím, nevím, co to tu Hanka píše za nesmysli. Že je tu špatně posekaná zeleň??? Já bych řekl spíše pravý opak. Myslím si, že lidé kteří to tu sekají odvádějí moc dobrou práci. Asi nebude moc lehké to celé posekat. Jen ať si to Hanka zkusí sama a pak ať tu píše své rady.
|
| Cecilka dne: 05.05.2010 (18:16) |
|
Pro Hanku ,když se Vám neíbí jak je posekaná zelen, tak si jděte sekat sama .Schválně, za jak dlouho to posekáte.Asi si neuvědomujete, že se musí sekat celá ves a než dojedete na jeden konec ,tak se jede na novo.
Takové lidi mám nejradši !!!Já si myslím, že se tu moc snažej dělat maximum a zelen Vám tu moc chválím. s pozdravem Cecilka
|
| Hanka dne: 05.05.2010 (12:28) |
|
Také by mne zajímal provoz fary a okolí! A případně osvětu - jaké jsou povinnosti a závazky kastelána!!!
|