| Kasandra dne: 05.09.2010 (08:27) |
|
Jasně, jsem pro!!! Všeho moc škodí!!! Ale před námi všemi je jedna velká závažná věc a úkol - VOLBY DO ZASTUPITELSTVA! No to je téma, všechno se dá změnit - jen chtít! Pokud se nám všem nelíbí, jak je obec řízena a nelíbí se nám různé kopance, které nynější zastupitele provedli a provádějí, není nic jednoduššího, než to změnit od základu!!!
|
| Mája dne: 04.09.2010 (14:12) |
|
Prosím Vás,už toho nechte,je to trapný.Jestli chcete,posekejte celou Činěves a my Vám to zhodnotíme a uvidíme,jak se to povede Vám.Už s tím ale dejte pokoj.
|
| Vlaďka dne: 03.09.2010 (19:40) |
|
Pro Lojzu:to Šalamounovo h. jste zřejmě měl Vy,Vy sám jste psal,že to je jasné,že každá tráva je jiná a já se tu snažím říct,že proto se seká různými stroji a chci,aby to tak používali.Tak když se podívám co píšete,tak si vlastně protiřečíte,ale to jste asi nesnědl celou porci,jinak by jste věděl o čem vlastně píšete.Nakonec to tu dopadne tak,že já udělám práci za Činěveskou četu a oni dostanou zaplaceno...a vůbec,psalo se tu KONEC TÉMATU TRÁVA...
|
| Miroslav Keller dne: 03.09.2010 (11:22) |
|
Ještě jedna reakce na H.Borovského. Robota, podanství, služba vrchnosti (říkejte tomu kdo jak chcete) jsou v českých zemích delší dobu zrušeny , proto by tady neměl nikdo nikomu sloužit. Tudíž ani zastupitelé Vámi volení. Neměli by tvrdohlavě obhajovat pouze svůj jednostranně zaměřený názor, ale spíše by měli lidem naslouchat a respektovat jejich názory, případně je brát v potaz při svém rozhodování. Při svých jednání se zastupitelé snaží vybrat řešení (ať už to byla kanalizace, retenční nádrž,fara nebo nyní chodníky), které se v danou chvíli jeví jako nejvhodnější. Časem se však může ukázat, že tomu tak nebylo a jiné řešení bylo vhodnější. Zastupitelé jsou také jenom lidé a nikdo není neomylný.
|
| Miroslav Keller dne: 03.09.2010 (11:03) |
|
Pokud již nikdo další nic k sekání nemá, uzavírám téma "TRÁVA". Nikdy se nezavděčíte všem, vždy se najde někdo , komu se daný stav nebude líbit. Končící zastupitelstvo už stávající stav pravděpodobně nezmění (je před námi už jen jedno zasedání zastupitelstva) a pro nové zastupitelstvo může tato diskuze být impulsem, aby v rozpočtu na příští rok našlo částku na nákup nebo obnovu stávajícího strojového vybavení pro údržbu obce (nemyslím tím jenom sekání). Nikdy se nezavděčíte všem, vždy se najde někdo , komu se daný stav nebude líbit. PS:pokud si chce někdo (makrela) sekat trávu před svým domem, klidně může, nikdo mu za to hlavu neutrhne.
|
| Kasandra dne: 03.09.2010 (10:10) |
|
to: Borovský - SPRÁVNÝ NÁZOR - kéž by bylo takových víc!!!
Myslím si, že je zde ale již více jak "posečeno"...
|
| H.Borovský dne: 02.09.2010 (23:19) |
|
Obecní zaměstnanci nám slouží? Neslouží,to jsou jen zaměstnanci.Sloužit by měli ti co jsme si zvolili..Proto volte jen toho komu věříte.
|
| makrela dne: 02.09.2010 (22:43) |
|
A ještě k tomu, co napsala ELLA - obecní zaměstnanci nám slouží? Snad jsou za svou práci placení ne? Já vím, že ty platy nejsou nic moc, ale to snad neznamená, že mám jejich práci vnímat jako něco výjimečného? Snad je jedno, co kdo dělá, hlavně, že je to ku prospěchu všech a že ho to uživí.
|
| makrela dne: 02.09.2010 (22:40) |
|
Musím znovu reagovat na ty křoviňáky - takže já si skutečně můžu posekat trávu před svým domem, i když to není můj pozemek? Udělám to klidně s radostí!! Nemám s tím vůbec žádný problém. JInak jsem tím nechtěla kritizovat práci zaměstnanců OÚ, je mi jasné, že se snaží. Spíš jsem tím obecně myslela problém křovinořezů, že se podle mě zbytečně (a nejen tady v Činěvsi) používají i tam, kde by to šlo sekačkou. Prosím proto o vyjádření někoho kompetentního, zda si můžu před domem posekat sama a nebudu s tím mít nějaké "oplétačky". Díky.
|
| Lojza dne: 02.09.2010 (21:34) |
|
Pro Vlaďku, která zřejmě snědla Šalamounovo h......- Jedna tráva je mechovitá, druhá bla, bla, bla..... To ví přece každej, že jsou různé druhy trav. Já jen psal, že se pracovníci obecního úřadu nikomu nezavděčí, protože někomu se zdá být tráva posekaná moc nízko a naopak. A to Vaše urážení si laskavě nechte. Nikdo není dokonalej, ani Vy ne. možná by jste se měla nad sebou zamyslet a vzpomenout si, kdy jste nějakou hrubku udělala Vy. Nebo že by jste byla nejdokonalejší a nejchytřejší člověk na světě??? Já myslím, že ne.
|
| Alfonza dne: 02.09.2010 (21:28) |
|
Plně souhlasím s názory Vlaďky. Fakt je ale ten, že za nedlouho budete mít všichni možnost provést změnu - blíží se volby...jenže jak už to tak bývá, jak to asi dopadne????
|
| Vlaďka dne: 02.09.2010 (20:44) |
|
Pro Lojzu...člověk také není dělaný přes tiskárnu,tak i tráva roste všelijak,jedna je hustá jako mech,druhá je bodlákovitá a vysoká,jedna roste na rovině,další v kopcích a Vy jste opravdu jen Lojza....to se k Vašim názorům hodíí:))
|
| Vlaďka dne: 02.09.2010 (20:41) |
|
Pro Ellu-namyšlení se píše s tvrdým y,tak si nedělejte ostudu jaké máte IQ.A já jsem si to u sebe posekala a dokonce jsem se dozvěděla,že spoustu lidí si už dávno seká samo,protože tito zaměstnanci tam ani nedojdou,ještě jsem se já osobně nesetkala s někým,kdo by byl spokojený......nechtěla jsem už jsem psát,jak jsem se zmínila níže,ale mě to tu strašně baví a děkuji těm,kteří mi tu dali za pravdu:))
|
| Lojza dne: 02.09.2010 (18:00) |
|
Zdravím, koukám, že je tu zase něco na věčné téma "nelíbí se mi, jak je posekaná zeleň". Nevím, co vlastně všichni chcete. jeden tu píše, že je tráva posekána moc vysoko, druhý tu píše, že je to vzaté moc u země. lidé, kteří dělají pro obecní úřad by podle vás asi měli chodit s pravítkem a každý posekaný metr by měli pečlivě změřit. Použiji níže napsanou větu "jděte s tím už do háje" a opravdu si to sekejte sami
|
| ELLA dne: 02.09.2010 (16:46) |
|
Lídé vtéto obci už mi připadaj nenormální, Vy si myslíte, že obecní zaměstnanci jso tu proto ,aby Vám tu sloužili a ještě ,aby poslouchali, jak špatně sekají .Tak proč si to před domi nesekáte samy???Protože jset tu všichni moc zlenivěli, tak si tu nestěžujte, jste stím už trapní.Já sama bych vás tu chtěla vidět, dělat to co dělají oni na to jste tu moc namišlení, už je mi zvás zle
,Jděte stím do háje..............ELLA
|
| Miroslav Keller dne: 02.09.2010 (14:09) |
|
Dopravní značení u spodní silnice okolo pekárny? Není nic jednoduššího než vyvolat jednání s vlastníkem komunikace - Správa a údržba silnic Kutná Hora a příslušným odborem dopravy (Poděbrady)+Policie ČR a snažit se tam dopravu (nejenom nákladní) nějakým způsobem omezit. Správa silnic původní značky demontovala a podle schváleného plánu osazovala nové. Nejsem si jist, ale nejenom u této ulice nám ve vsi zmizely značky bez náhrady.
|
| Miroslav Keller dne: 02.09.2010 (14:03) |
|
Můžete blíž definovat "nepořádek" u pekárny?? Pokud máte na mysli kontajnery na plasty a sklo, tak nepořádek okolo nich je bohužel na denním pořádku. Sběrné nádoby máme v obci na třech místech (pekárna, před bývalým OÚ, u obchodu pí.Malé), což dost lidí asi ani neví. Není totiž nic jednoduššího než pohodit tašku s PET lahvemi nebo papírem vedle plného kontajneru a dál se nestarat - však on už to za mě někdo uklidí (obecní zaměstnanci) - přitom by stačilo ty odpadky donést do jiného kontajneru na další sběrné místo. Nejsem si totiž vědom toho, že by se někdy stalo, že by všude všechny kontajnery "přetékaly" odpadky. Sekání s křovinořezy - ano je to pravda - místa posekaná "křoviňákem" vypadají prapodivně. Jestli to náhodou nebude tím, že každý sekáme jinak. Jeden se drží hesla "čím níž to seknu, tím později sem půjdu znovu", další se s křovinořezem pere, protože je větší než on a já se snažím sekat také co nejníž (i s hlínou).
|
| K.Havlíček dne: 02.09.2010 (11:47) |
|
Připomínka z řad občanů :nepořádek kolem místní pekárny.Proč po místní komunikaci (kolem MŠ) projíždějí nákladí auta-kamiony?Kam se poděla značka průjezd zakázán?Nestálo-by za úvahu učinit patřičná opatření ke zvýšení bezpečnosti občanů a malých školkových dětí?
|
| Miroslav Keller dne: 02.09.2010 (09:19) |
|
Většina toho, co jste napsali je pravda. Technika by chtěla obměnit a doplnit. Jenže to nejsou "levné" věci a je potřeba s tím počítat v rozpočtu na daný rok. Pro letošní rok se s nákupem nových strojů nepočítalo, pouze byly v rozpočtu určené peníze na údržbu a opravy. Pro příští rok to může být jinak (záleží na složení nového zastupitelstva - co schválí v rozpočtu). Ale jedna sekačka navíc by se určitě hodila a zároveň by bylo vhodné zakoupit nový výkonnější traktůrek na sekání - nejenom na to! - zakoupit zároveň s ním další adaptéry - s rotační nebo cepovou sekačkou, s nástavcem na zametání, malá radlice na sníh, apod.
|
| makrela dne: 01.09.2010 (23:27) |
|
Zdravím všechny činěveské, jen bych chtěla napsat, že Vlaďka má pravdu - ty plochy, které jsou posekány "křoviňákem" jsou opravdu hrozné na pohled, vyholené až na hlínu, prostě to vypadá strašně. Chápu, že některé plochy nelze kvůli terénu sekat sekačkou, ale mám pocit, že se křoviňákem seká zbytečně mnoho i tam, kde by to sekačka zvládla.
|
| Vlaďka Valentová dne: 01.09.2010 (17:38) |
|
Ahoj Mirku,sice máš pravdu,že tyto vesnice mají každá jinou rozlohu,to ano,ale to co celou dobu chci říct je,že ty lidi by potřebovali aspoň sekačku navíc a místo toho slyší,že nejsou peníze,ale na faru a další zbytečnosti jsou.Zrovna teď jsem se bavila s jednou z vaší party a měla toho dost s tím,že s jednou toho moc nenadělá.A to jsme kamarádky tak že zaujatost tam není.Dál jsem ti chtěla říct,že v anonimitě nejsem,když klikneš na packalinka a objeví se tam můj email a sám víš kdo jsem,jinak by ses po mě neptal.Pro ostatní se podepíšu a závěrem jen řeknu,že mi to je už jedno,jen si nepřejeme,aby někdo sekal křovinořezem před domem č.16,protože to ničí základ traviny a už vůbec to po sobě nikdo neuklízí a o dvoře nemluvím,přítel se mnou ve všem souhlasí a není si vědom,že bych psala nesmysli,také mu to vadí.A už se o tom nehodlám bavit,sám jsi napsal,že sem můžeme psát připomínky atd. a výsledek?Nezájem a urážky a pohrdání...už sem nic psát nebudu,protože je to zbytečné a na nic....
|
| Miroslav Keller dne: 01.09.2010 (08:33) |
|
Ať se tady bude dělat cokoliv (údržba zeleně, opravy budov,atd.) vždy se najde pár lidí, kteří si budou myslet, že se to dělá špatně. To, že by pro údržbu vesnice byla potřeba výkonnější technika, je fakt! Není to v lidech (ti dělají dost) , ale v zastaralé technice. Traktůrek má svá nejlepší léta za sebou (1 den sekáte a další den spravujete). S jednou sekačkou a dvěmi křovinořezy se dělá, co jde. Ale přijde mi dost podivné srovnávat Činěves (cca 490 trvale žijících, 260 čísel popisných - velikost katastru cca 1400 ha) a Velenice (cca 210 trvale žijících, 130 čísel popisných - velikost katastru 800 ha). V obou vesnicích je aktuálně pět zaměstnanců (1 stálý + 4 na VPP), přičemž Velenice jsou o polovinu menší. To může znamenat, že Velenice mají zaměstnanců zbytečně hodně nebo naopak Činěves málo. Ale vzhledem k tomu, že podle packalinky (mimochodem taky anonymní přezdívka) je ve Velenicích všechno perfektní, tak asi požádáme Úřad práce o další lidi!! Zvlášť, když se Činěveští kromě údržby vesnice musí ještě starat například o lesní pozemky (Velenice žádné nemají), rybník a jeho okolí (tady zdárně pomáhají rybáři) nebo třeba o kanalizaci a chod ČOV. Porovnávat Činěves a Velenice mi proto přijde jako porovnávat "jablka a hrušky".Ani já nejsem se stávajícím stavem v Činěvsi plně spokojený, ale s tím, co je k dispozici (lidé,stroje) se dělá maximum!!
|
| pack dne: 31.08.2010 (15:08) |
|
Pro fantomase a momochodem pro jednoho z těch,co sem píší pod anonimitou(to je totiž hrdinstvííí),jasně,že si to posekám,protože bych nerada přišla o plot,protože úklidy se dělají tak pečlivě,že nám odírají i vrata a aby mi to tu dělali křovinořezem také nechci,protože mám akorát bordel i na dvoře a zbyde tam jen odraná tráva a většinou hlína.A já dělám stejnou práci jako lidé zde na úřadě a jako otrok si nepřipadám a je to vidět.Vzhledem k tomu,co zde čtu,tak tato vesnice nikdy spět k lepšímu nebude,protože zde se jen pomlouvá a uráží a napadá.A jako správní nebojsové v anonimitě,tleskám hrdinům.....
|
| fantomas dne: 30.08.2010 (17:20) |
|
packalinko jestli se vám něco nelíbí tak si před svým barákem posekejte sama ty lidi pod obecním úřadem nejsou roboti sou to také jen lidi tak nemůžou stíhat všechno!!!!!!!! s pozdravem fantomas
|
| Lojza dne: 28.08.2010 (16:44) |
|
Zdravím, myslím si, že pracovníci obecního úřadu odvádějí dobrou práci. Nechápu proto, proč se tu -pack- rozčiluje. Kdyby si přečetl vzkaz od p. Sáry pořádně a pozorně, pochopil by, že tím bylo myšleno to, že i s jednou sekačkou se odvede pořádný kus práce a je to také vidět. A je také pravda to, že je těžké uklízet obec, když někdo odklidí nepořádek z ulice a někdo jiný tam zanedlouho odhodí třeba nějaké papírky.
|
| pack dne: 28.08.2010 (12:57) |
|
Pro anonymní vzkaz,tak za prvé,chytrý kecy a neumět se podepsat,to umí každý zbabělec,že?a za druhé ničení majetku této vesnice je jedna věc a uklid druhá,zajděte do Velenic a uvidíte,že to jde,tak mi tady nevykládejte hámotiny.A ta p.Sára ať si zkusí sama posekat jen jednu ulici jednou sekačkou,my máme dvě a ještě traktůrek a máme toho plné zuby všichni,ale výsledek je vidět a už mě nebaví se tu probírat s něčím s čím se stejně nehne a nikdy to tu nebude jako jinde.Romové se nám tu rozmnožují,popelnice neplatí a proč?vždyď úřad to udělá za ně a proč by se to tu nerozbíjelo?protože se mu nic nestane ,stále jenom řeči,tyto stránky už neberu vážně,jsou k smíchu...pack...
|
| Sára dne: 28.08.2010 (11:40) |
|
Zdravím ,tak já musím podotknout kté udržbě obce ,já sama si myslím ,že stou jednou sekačkou se toho poseká víc než dost .A p.Keller i sám pomáhá sekat křovinořezem ,a ještě se stíhá starat i o další věci.A o uklidu obce, tak to by se mohlo dnes a deně .To by se nejdříve nad sebou měli zamyslet lidé ,kteří odhazují papírky na zem a ničí se zastávky umyslně.Potom mužete něco říkat o zaměstnancích teto obce .Kritizovat tak to jde každému moc dobře .
|
| packalinka dne: 27.08.2010 (18:26) |
|
Zdravím všechny lidičky,jen jsem chtěla přihodit polínko co úklidu a péče o Činěves se týče..ono s jednou sekačkou se toho moc nenaseká,chtělo by to aspoň 2 a být pořád v terénu,k tomu nějaké autíčko na okamžité odklízení kupek a pak by byl i čas na zdokonalování vesnice.Já sama pracuji pro obec Velenice a musím říct,že jsem spokojená,protože i občané té vesnice vycházejí vstříc a jsou rády,že to tam mají tak pěkné.A také by to chtělo disciplínu a větší kontrolu nad tím,kde se pracanti nacházejí a zřejmě by to chtělo asi vést za ručičku a říkat kde co kdo má udělat.Ale jak sama jsem se přesvědčila,tak pan Keller zřejmě nemá zájem se o tom vůbec bavit,natož aby to vzal za správný konec.Zdraví packalinka
|
| Miroslav Keller dne: 26.08.2010 (10:44) |
|
Jisteže to "z doslechu vím" kdo tady co občas vyvádí. Ale pokud dotyčného nevidím osobně při nějaké lumpárně, tak mu můžu jen domlouvat. PS:Poslední víkendový ohňostroj nebyl z Činěvse, ale z Velenic. Bohužel byl takový, že to rušilo občany okolních vesnic.
|
| P.Zadražil dne: 25.08.2010 (22:32) |
|
Ahoj Májo musíš si vyčistit uši protože já už 14dní nestříiel žádné rachejtle ale máš pravdu že v sobotu a v nedeli tu někdo pořádal ohňostroj a já na něj koukal z hospody!!! Jestli máš ještě nějaký problém tak se prosím obracej přímo na mě. ( někdo musí udělat něco s těmi udavači než jiný přjde k nějakým problémum) P.Zadražil
|
| Mája dne: 25.08.2010 (13:30) |
|
Vy,jako zástupce občanů,mu můžete snad domluvit.Přece ho hned nepošleme na Policii.Jestli ale nedá pokoj,tak tam brzy skončí.A kdybych nevěděla jistě,že je to p.Zadražil,tak to nebudu psát.A vy to také víte moc dobře,kdo tady střílí a neříkejte že ne.
|
| Miroslav Keller dne: 25.08.2010 (07:58) |
|
Co, kdy a kde p.Zadražil prováděl (střelba,rachejtle) ? Pokud jste ho viděla, potvrdíte to před Policií ČR, která by to měla řešit? Já s ním o tom mohu promluvit, ale nemám žádnou zákonnou možnost to s ním vyřešit (pouze předat podnět na policii).
|
| Mája dne: 24.08.2010 (15:35) |
|
Udělejte prosím něco s tím tupcem Zadražilem,pokud vím,střelba a rachejtle musí být povoleny.Nebo se mýlím?Kdyby to bylo jednou,tak to člověk přejde ale tohle už je po několikáté.Díky M.
|
| Miroslav Keller dne: 11.08.2010 (07:42) |
|
Osobně si myslím , že vyhlašovat humanitární sbírku pro oblasti postižené povodní je zbytečné. Protože ten, kdo chce a má vůli postiženým oblastem jakkoliv pomoci (finančně nebo materiálně) tak pomůže bez ohledu na humanitární sbírku. Materiální i finanční pomoc postiženým oblastem zařizuje krajský úřad dané oblasti ve spolupráci s HZS a armádou. Pro případné finanční dary (nejenom na povodně) jsou založeny desítky účtu nejrůznějších nadací (které není problém dohledat).
|
| Sára dne: 09.08.2010 (19:57) |
|
Zdravím,p.Mirku proč obec nevyhlásí humanitární pomoc na zatopené oblasti?
Myslím si ,že by někteří lidé rádi pomohly-Každá pomoc by jim pomohla.
|
| L.K.,L.G.,J.P. dne: 09.08.2010 (19:25) |
|
Tento způsob výsadby květin nám navrhl náš šefík Mirek Keller.
A jsme moc rádi že někteří občané to umí ocenit.S pozdravem L.K.,L.G.,J.P.
|
| Miroslav Keller dne: 09.08.2010 (08:08) |
|
Peřinová Jana, Kuchaříková Lenka, Godlová Lubica. Veškerá květinová výzdoba na obecních prostranství a její údržba je jejich práce.
|
| Miroslav Keller dne: 09.08.2010 (08:06) |
|
V knize hostů může kdokoliv vyjádřit jakýkoliv svůj názor na dění v obci (i anonymně). Zřizovat nějaké další stránky mi přijde zbytečné, protože by to pro některé místní nebylo tak atraktivní jako řešit problémy na obecních stránkách.
|
| Blažena dne: 07.08.2010 (23:23) |
|
Tak jak koukám tak se tu pořád píše o květinách u pomníku.Když už jsem u toho tak jsem se chtěla zeptat kdo ty květiny sázel ?Je to moc hezky vymišlené ,moc se vám to povedlo.
|
| Packalinka dne: 07.08.2010 (21:19) |
|
Zdravím všechny lidičky,kteří sem chodí.Jsem tu poprvé a nestačím se divit.Místo toho,aby někdo poradil,navrhl a nebo dokonce přidal ruku k dílu,tak si řeší svoje problémy.A na to,aby pořád někdo hledal na někom mouchy,by měli založit jiné stránky a zde na ně neodpovídat.Je to ostuda občanů této vesnice
|
| H.Borovský dne: 26.07.2010 (19:42) |
|
Paní Alonzo gratuluji k vítězství na Velké ceně Německa.I já mam jasno.
|
| Alfonza dne: 26.07.2010 (07:35) |
|
K.Havlíček - 24.07.2010 v 16:23 . mě je to jasné...
|
| K.Havlíček dne: 24.07.2010 (16:23) |
|
Paní Alonzo,musím se ohradit,K.Havlíček není H.Borovský,K.Havlíček lidi neuráží jak bylo a daném příspěvku.Řešení vzniklé situace bylo plně v kompetenci OU.Starosta měl zahájit postup šetření jak mu to ukládá jeho úřad.
|
| K.Havlíček dne: 24.07.2010 (16:14) |
|
byl to právě starosta at se to H.Borovskému líbí nebo nelíbí,kdo měl celý postup řešení rozjet.
|
| Miroslav Keller dne: 12.07.2010 (14:32) |
|
A to je to oč tu běží. Neviděl, a pokud viděl, tak neřekne.
|
| Alfonza dne: 12.07.2010 (13:22) |
|
Ano to je zcela jasné, jen pochybuji, že někdo někoho viděl - škoda
|
| Miroslav Keller dne: 12.07.2010 (12:37) |
|
Potrestat můžeme, pokud máme koho!! Pokud někdo řekne "viděl jsem toho a toho, že udělal to a to" , tak se to řešit dá. Ale nejde něco řešit nebo někoho trestat jen na základě pouhého podezření.
|
| Alfonza dne: 11.07.2010 (22:18) |
|
Přesně tak pane Mirku, souhlasím s vámi, ale určitě uznáte, že chtělo opravdu viníka potrestat - neboť takto mu to projde a za pár dnů udělá zese něco... Myslím si, že jde stále o stejné lidi - možná jsou to takoví, co se bijí v prsa, jak by udělali změnu a při tom úmyslně škodí... to p. Havlíček - nemám vám k urážce tohoto typu co napsat, je mi Vás upřímně líto...
|
| Miroslav Keller dne: 10.07.2010 (19:15) |
|
květiny u pomníku se upraví dosazením dalších květin.
|
| MŠ dne: 10.07.2010 (12:42) |
|
Moc pěkné stránky, zejména děkuji za fotografie a videa. Z Číněvsi pochází mí předkové - rod Svobodových z č.p.45, žili tam v letech cca 1795-1850. zdravím a přeji vše dobré Martin Šulc
|